Urter

På vores stutteri bruger vi urter året rundt til hestene. I  vores "heste-apotek" findes altid Rød Solhat mod infektion, hvidløgs-flager samt diverse blandinger.

Om vinteren får alle heste i en 2-3 måneders periode urter til at opbygge immunforsvar og som et naturligt vitamin tilskud.

Vi kan derfor kun anbefale at man bruger urter ! 

Selvom ikke alle heste deltager i anstrengende konkurrencer, er de stadig udsat for mentale og fysiske anstrengelser. Allergier, lysfølsomhed og åndedrætsbesvær er blevet mere og mere udbredt og resulterer i en mere udbredt brug af kortison og andre steroidbaserede medikamenter. Videnskaben spiller en stadig større rolle, når det gælder fastlægning af vore dyrs ernæring og de midler vi bruger for at fremme deres præstationer. Stres for hesten, ikke mindst på grund af den måde, den holdes på, har ført til nye problemer, som ikke fandtes for tyve år siden. Desværre har man også opnået en større tillid til hurtige behandlingsmetoder.

Man kan ikke afvise fordelene ved konventionel medicin, især i livstruende situationer, men der er i dag mere grund end nogensinde før til at finde tilbage til de lægeplanter, som kan bruges med gode resultater på vores dyr.

Urtemedicin kan arbejde side om side med konventionel medicin og vil ofte resultere i helbredelse, når alt andet er fejlet. Mellem 1900 og 1935 anvendte dyrlæger i udstrakt grad midler baseret på planter som led i deres behandling, og med gode resultater. Det er først de senere år, at vi er begyndt på bruge midler, som er syntetisk fremstillede.

Mennesker som bruger lægeurter til deres dyr, er ofte udsat for spot og kritik, men det interessante er dog at plantemedicinere som Galen, Gerard og Culpeper, hvis resultater i høj grad har holdt stand i tidens løb, endog har været forløbere for de selvsamme apotekerbøger, som man fremstiller moderne syntetiske lægemidler efter idag.

Jeg vil gerne understrege, at urterne ikke må bruges i stedet for behandling hos dyrlægen. Hvis hesten er syg, er det ejerens ansvar at sørge for, at den bliver behandlet af en dyrlæge. Hvis du ikke gør dette, og din hest lider af en alvorlig sygdom, kan det fortolkes som vanrøgt af dit dyr, og det er strafbart ifølge dansk lovgivning.

Urter virker på kroppen som helhed istedet for blot at behandle symptomet i sig selv. Det er derfor vigtigt at huske på, at det varer et stykke tid før urterne optages i kroppen, og en bedring indtræder. Den anbefalede dosering er normalt angivet i gram. En gennemsnitspony på 135 cm har brug for ca. 25-30 gram urter pr. dag, hvorimod en stor hest har brug for 20-50 gram pr. dag. Forebyggende gives ca. 1 dl. pr. dag - eller efter anvisning fra behandler.

Blandingerne kan blandes med det foder hesten allerede får, eller kan gives til hesten uden for måltid. Ved at lave udtræk/te af urterne, opnås en hurtigere effekt.

Urter er langtidsvirkende og kan med fordel gives forebyggende. Ved at arbejde forebyggende med din hests sundhed kan du minimere indtaget af kemikalier og tilgodese både hestens indre og ydre miljø.

 

KONTAKT OS FOR PRISLISTE !